dinsdag 7 mei 2019

Google gaat browsergeschiedenis automatisch wissen

Google gaat browsergeschiedenis automatisch wissen

Google heeft bekend gemaakt, dat het de geschiedenis van het surfen op internet automatisch gaat wissen. Het gaat dan om de locatiegegevens, de webactiviteiten en de gebruiksgegevens. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de geschiedenis automatisch te verwijderen na 3 of 18 maanden.
De locatiegeschiedenis van Google slaat locaties op die zijn gerapporteerd vanaf mobiele apparaten, die zijn aangemeld bij een Google-account. Ook web- en app-activiteiten, zoals  zoekopdrachten en andere dingen die u doet in producten van Google, zoals Google Maps, worden opgeslagen. Uw locatie, taal, IP-adres, verwijzende URL, enzovoorts worden ook opgeslagen. Het doel daarvan is om het surfen op internet sneller te laten verlopen.

Uitschakelen

U kunt nu al in uw Google-instellingen naar activiteitenbeheer gaan om functies, die uw locatiegeschiedenis en web- en app-activiteit opslaan, volledig uit te schakelen. Maar de nieuwe optie voor automatisch verwijderen biedt een middenweg voor gebruikers die zich zorgen maken over de gegevensopslag.  Ze kunnen activiteitengegevens voor een niet al te lange tijd opslaan, zonder dat ze deze af en toe handmatig hoeven te verwijderen.
De onthullingen van Google over hoe het de gegevensgeschiedenis bewaart, zijn niet altijd accuraat geweest. Vorig jaar ontdekte de Associated Press dat “verschillende Google-apps en websites de gebruikerslocatie opslaan, zelfs als gebruikers Locatiegeschiedenis hebben uitgeschakeld.”
Als reactie hierop wijzigde Google een helppagina die ten onrechte beweerde: “Met Locatiegeschiedenis “uit” worden de plaatsen waar je naartoe gaat niet meer opgeslagen.” De pagina zegt nu: “Sommige locatiegegevens kunnen nog steeds worden opgeslagen in andere instellingen, zoals web- en app-activiteit, als onderdeel van uw gebruik van andere services, zoals Zoeken en Kaarten, zelfs nadat u Locatiegeschiedenis hebt uitgeschakeld.”

Kritiek

Google heeft kritiek gekregen van het Amerikaanse Congres. Wetgevers stellen voor om een aangepaste wet op de privacy van gegevens te overwegen. “We werken eraan om uw gegevens privé en veilig te houden en we hebben uw feedback gehoord, dat we u eenvoudiger manieren moeten bieden om deze te beheren of verwijderen”, zei Google in een reactie

Verwijderen van andere gegevens

Google leek aan te geven dat de auto-delete-functie ook voor andere gegevens wordt toegepast, toen het aankondigde dat: “Deze besturingselementen als eerste beschikbaar zijn voor Locatiegeschiedenis en Web- en app-activiteit.”
Maar Google heeft niet gezegd of de nieuwe functie voor automatisch verwijderen beschikbaar zal zijn voor andere specifieke gegevenscategorieën. Hiertoe behoren de zoek- en kijkgeschiedenis van YouTube en spraakopnamen van Google Assistent. Net zoals bij de  locatiegeschiedenis, webgeschiedenis en app-activiteit, kunt u het opslaan van deze andere gegevens volledig uitschakelen in uw accountinstellingen.

Technologieën

In zijn privacybeleid zegt Google: “We gebruiken verschillende technologieën om informatie te verzamelen en op te slaan, inclusief cookies, pixeltags, lokale opslag, zoals webopslag van browsers of caches van app-gegevens, databases en serverlogboeken.” Als u uw gegevens uit uw Google-account verwijdert, moeten deze gegevens ook gewist worden in de datacenters van Google, behalve wanneer deze op een manier worden opgeslagen die u niet identificeert.
“Wanneer u gegevens verwijdert, volgen we een verwijderingsbeleid om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig en volledig van onze servers worden verwijderd of alleen in geanonimiseerde vorm worden bewaard”, zegt Google.
“Volledige verwijdering van gegevens van onze servers duurt in het algemeen ongeveer twee maanden na de verwijdering door de gebruiker” en “bevat vaak een herstelperiode van een maand voor het geval de gegevens onbedoeld zijn verwijderd”, zegt Google.
Google maakt ook gebruik van gecodeerde back-upopslag “om te helpen bij potentiële rampen” en zegt dat “data tot zes maanden op deze systemen kunnen blijven staan.” (Oorspronkelijk bericht: Ars Technica)

Juridische vertaling

Heeft u een conflict met Google of een ander bedrijf en heeft u een juridische vertaling nodig? Dan is Aabévé Vertaalbureau uw aangewezen partner. Wij verzorgen juridische vertalingen in diverse talencombinaties. Ook voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht. Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op meer dan 30 jaar ervaring, professionele vertalers, snelle service, lage tarieven, ISO-certificering en een hoge waardering van klanten.

Offerte aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen voor een juridische vertaling? Maak dan gebruik van ons aanvraagformulier of mail ons het aantal woorden en de talencombinatie. Het document aan ons mailen mag ook. Wij tellen dan de woorden voor u, waarna u een vrijblijvende offerte ontvangt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten