donderdag 9 mei 2019

Tesla modellen gaan zelf diagnose stellen

Tesla auto’s stellen zelf een diagnose

Tesla auto’s kunnen nu zelf een diagnose stellen over eventuele problemen met de auto, zoals reparatie of onderhoud. Ze kunnen zelfs automatisch onderdelen vooraf reserveren voor reparaties. Eerder dit jaar zei CEO Elon Musk dat “service zijn nummer één prioriteit is”. “Ik wil opmerken dat één van onze belangrijkste prioriteiten dit kwartaal het verbeteren van serviceactiviteiten is. Wanneer ik nadenk over wat de prioriteiten zijn in dit kwartaal, dan is het de service in Noord-Amerika te verbeteren.”
Tesla heeft een reeks initiatieven aangekondigd om de dienstverlening te verbeteren, inclusief de automatisering van sommige processen. Daartoe behoort ook een “live probleemdetectie om automatisch een sleepwagen of leenauto te bellen, voordat het voertuig zelfs nog maar tot stilstand komt.” Musk zegt dat eigenaren het direct kunnen annuleren als ze denken dat het niet nodig is, maar Tesla wil de noodhulp en reparaties volledig automatiseren.

Beschikbaarheid onderdelen

Een terugkerend probleem met de service van Tesla was de beschikbaarheid van onderdelen, maar nu probeert Tesla het probleem op te lossen door de onderdelen automatisch te bestellen, zodra een probleem op afstand wordt gedetecteerd. Auto’s van alle merken ontwikkelen soms fouten. Maar een auto die zichzelf diagnosticeert en uitlevert en zelf de benodigde onderdelen bestelt, dat is zowel cool als ongelooflijk efficiënt!
Een mooi voorbeeld daarvan in de praktijk kunt u zien als u een Formule 1 race volgt. In de pits weet men vaak al veel eerder dan de coureur, dat er een probleem gaat ontstaan.

Voorbeeld

Als voorbeeld wordt een Model 3-eigenaar genomen, die een “serviceaanvraag” op het scherm van zijn auto ontvangt. “Er is een onverwachte situatie gedetecteerd met het Power Conversion System op uw Model 3. Een vervangend onderdeel is vooraf verzonden naar uw gewenste Tesla Service Center. Gebruik uw Tesla Mobile-app of uw Tesla-account om nu een afspraak voor een servicebezoek te plannen. ”
Tesla heeft de nieuwe functie inmiddels bevestigd. “Onze auto’s kunnen bepaalde componenten in de gaten houden om u te laten weten of ze onderdelen moeten vervangen en bestellen voordat uw volgende servicebezoek plaatsvindt.” De automaker vergeleek de functie met “de dokter overslaan en naar de apotheek gaan”. Ook als onderdeel van de inspanningen van Tesla om de service te verbeteren, opende het bedrijf nieuwe servicecentra in Sarasota, Florida, Pearl, Mississippi en Memphis, Tennessee.

Service

De service van Tesla moet echt worden verbeterd, omdat wachttijden gewoonweg onaanvaardbaar zijn in veel markten. De Tesla-modellen zijn peperduur en veel klanten, die dat wel willen besteden, haken dan toch af door de grote hoeveelheid problemen, die worden gemeld. Het is niet duidelijk of dit nieuwe snufje voor de verkopen een groot verschil gaat maken, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting. Gecombineerd met een betere levering van onderdelen en verbeterde zelfdiagnostiek, zijn dat positieve signalen.

Vertaalbureau

Heeft u een vertaling nodig voor een handleiding van uw Tesla? Wij helpen u graag. Al ruim 30 jaar verzorgt Aabévé Vertaalbureau vertalingen in vrijwel elke talencombinatie. Geen ééndagsvlieg dus, maar een vertrouwd vertaalbureau, dat zijn sporen inmiddels ruimschoots heeft verdiend.
Een onafzienbaar aantal woorden hebben wij in al die jaren vertaald voor onze duizenden klanten. Deze klanten zijn bedrijven van zzp’er tot multinational, particulieren en organisaties in de meest brede zin van het woord.

Vrijwel alle talencombinaties

Wij zorgen ervoor, dat u altijd een 100% juiste vertaling ontvangt. Maar ook vertalen blijft mensenwerk en daardoor kan er natuurlijk ook wel eens iets fout gaan. Als dat gebeurt, lossen wij dit voor u op en zorgen wij ervoor dat u tevreden bent.
Bij Aabéve Vertaalbureau kunt u terecht voor alle Europese talencombinaties. En daarnaast ook voor Aziatische, Afrikaanse en minder voorkomende exotische talen. Wij vertalen het graag en goed voor u. En, om dat te benadrukken, geldt bij ons altijd een kwaliteitsgarantie.

Offerte aanvragen?

Wilt u een offerte aanvragen voor een vertaling? Maak dan gebruik van ons aanvraagformulier of mail ons het aantal woorden en de talencombinatie. Het document aan ons mailen mag ook. Wij tellen dan de woorden voor u, waarna u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten