dinsdag 21 mei 2019

Een taal leren kan je gelukkiger maken

Een ​​taal leren kan je gelukkiger maken

We zijn allemaal op zoek naar geluk en het leren van talen kan ons helpen dat te vinden. Lees hier  hoe u uw humeur kunt stimuleren, volgens de psychologie. De Dalai Lama zei ooit: “Geluk is niet iets dat kant en klaar is. Het komt door je eigen acties.” Om geluk te vinden, moeten we ons inspannen.
Eén te volgen pad is dat van levenslang leren. Studies tonen aan dat het leren van nieuwe dingen de manier, waarop we ons voelen, kan verbeteren. Vooral het leren van een taal kan ongelooflijke effecten hebben op onze stemming. Hier zijn vijf manieren om een ​​nieuwe taal te leren kennen en je daarmee gelukkiger te maken.

Leren als volwassene helpt je zelfvertrouwen te vergroten

Onderwijs hoeft niet te stoppen als je aan de universiteit studeert en dat zou ook niet moeten. Werken aan jezelf verbeteren gedurende je hele leven is een cruciaal onderdeel van menselijke ontwikkeling. Bovendien maakt het ons gelukkig. Een overzicht van meerdere onderzoeken, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Cambridge, vond “robuust bewijs dat volwasseneneducatie leidt tot een toename van het gevoel van eigenwaarde en zelfeffectiviteit.”
Een studie van het Institute for Employment Studies stelde vast dat 80 procent van de leerlingen tussen de 50 en 71 jaar een positief effect op ten minste één van hen rapporteerde: hun plezier in het leven, hun zelfvertrouwen, hoe ze over zichzelf denken, hun tevredenheid met andere gebieden van het leven en hun vermogen om te gaan met alledaagse problemen.

Nieuwe woorden leren is als het eten van chocolade

Wat heeft het leren van een taal gemeen met seks en chocolade? Een studie in Current Biology ontdekte dat het succesvol leren van de betekenis van nieuwe woorden bij het bestuderen van een vreemde taal een deel van de hersenen activeerde, het ventrale striatum. Daar vindt de verwerking van de beloning plaats.
Deze regio, ook wel het pleziercentrum van de hersenen genoemd, wordt ook geactiveerd als je seks hebt, een gokje waagt of een stuk chocolade hebt gegeten. Simpel gezegd, deze activiteiten zorgen ervoor dat je je goed voelt. En een nieuwe taal leren is veel minder riskant dan gokken!

Vooruitgang op doelen verhoogt het welbevinden

U kent dat geweldige gevoel van voldoening, dat u voelt wanneer u een voltooide taak van uw takenlijst weg streept? Het bereiken van de doelen die we voor onszelf stellen, maakt ons gelukkig, en het leren van een nieuwe taal is zeker een waardevol doel om na te streven.
De manier waarop ons ‘subjectieve welzijn’ (onze zelf gerapporteerde niveaus van geluk en tevredenheid met het leven) en het nastreven van onze doelen op elkaar inwerken, is cyclisch. In wezen neemt het subjectieve welbevinden toe als we vooruitgang boeken met onze doelen. Dat toegenomen geluk motiveert ons om te blijven werken aan onze doelen, wat ons gelukkig maakt, enzovoorts.

Leren helpt je in de “flow” te komen

Gedefinieerd door psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi, is het concept van “flow” wat er gebeurt “wanneer je echt betrokken bent bij dit volledig boeiende proces van het creëren van iets nieuws.” Met andere woorden, je bent in een “flow”, volledig gericht op de taak die voorhanden is en op de afstemming van externe factoren. Csikszentmihalyi zegt dat door in flow te zijn, je externe zorgen kunt vergeten, zoals problemen in je eigen leven, maar ook interne problemen, zoals hongerig of moe voelen. Dit ‘moment van extase’ en totale opmerkzaamheid kunnen de sleutel zijn tot meer geluk in ons dagelijks leven.
Wat heeft dit te maken met het leren van talen? Nou, een van de manieren om “flow” binnen te gaan is door nieuwe vaardigheden te leren. Als we helemaal opgegaan zijn in het beheersen van een uitdaging, zoals het leren van een taal, kan dit ons helpen terug te keren naar de “flow” toestand.

Sociale interacties brengen vreugde

Mensen zijn sociale dieren. Onze interpersoonlijke verbindingen zijn uitermate belangrijk voor ons gevoel van verbondenheid en ons algehele geluk. Meer dan één taal spreken, vergroot ons vermogen om nieuwe vriendschappen aan te gaan, simpelweg door het aantal potentiële vrienden uit te breiden met mensen waarvan de moedertaal geen Nederlands is.
Een tweede taal stelt ons in staat om te communiceren met nieuwe mensen thuis en wanneer we naar het buitenland reizen. Deze sociale interactie maakt ons niet alleen gelukkig, maar geeft ons ook een zelfvertrouwen een boost door het idee te versterken, dat we met succes een nieuwe vaardigheid kunnen leren en deze kunnen gebruiken.

Vertalen

Uit het bovenstaande blijkt wel, dat onze vertalers zeer gelukkige mensen zijn. Ze spreken minimaal 2 talen (en meestal meer). Daarnaast beheersen ze die twee talen ook nog eens tot in de kleinste details.
Als u dus een document laat vertalen bij Aabévé Vertaalbureau weet u, dat dit gebeurt door gelukkige, gemotiveerde en professionele vertalers. Zij stellen alles in het werk om u een 100% juiste vertaling te leveren. Of dit nu is van het Nederlands naar o.a. het DuitsEngelsFransSpaansChineesArabischZweedsof welke taal dan ook. Het is altijd goed.

Alle talen

Wij vertalen natuurlijk niet alleen vanuit of naar het Nederlands, maar ook tussen vreemde talen onderling. U kunt bij ons altijd terecht. En mocht er een combinatie zijn, waarvoor wij zelf geen vertaler beschikbaar hebben, dan kunnen wij dit altijd nog voor u regelen via onze internationale partners. Kortom, het moet al gek gaan, als wij een bepaalde talencombinatie niet kunnen vertalen.

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor het stellen van vragen. U kunt dat doen via de mail of via 0900-333 03 03. Wij helpen u graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten