zondag 21 april 2019

Woning verkopen? Lees eerst deze tips!

Woning verkopen? Lees eerst deze tips!

Wanneer u uw huis wilt verkopen, moet u aan heel veel dingen denken. Eén ding dat u absoluut niet over het hoofd mag zien, is om ervoor te zorgen dat uw huis er schoon en op en top uitziet. Kleine aanpassingen kunnen veel geld opleveren.
Als potentiële kopers bij u binnenkomen, zullen ze kritisch rondkijken. Alle kleine dingen waaraan u zelf gewend bent geraakt en die u niet eens meer ziet, zullen bij hen opvallen. Dus voordat u de deur opent bij de eerste rondleiding of een open huis, is het tijd om het huis op orde te brengen.

Vertalingen

Bij het verkopen van een woning spelen ook meerdere aktes een rol, zoals een notariële akte, een hypotheekakte en mogelijk zelfs een testament. Dit laatste komt veel voor als een (vakantie)woning door de kinderen wordt verkocht, omdat de ouders zijn overleden. Heeft u vertalingen nodig van deze aktes, dan kunnen wij u daar prima mee van dienst zijn. In de meeste gevallen zullen hiervoor beëdigde vertalingennodig zijn en ook dat is voor ons geen enkel probleem.

Tips

Met onderstaande simpele tips kunt u ervoor zorgen, dat potentiële kopers een goede indruk van het huis krijgen en geïnteresseerd raken. Zorg er dus voor dat uw woning er op en top uitziet als de foto’s worden genomen voor Funda en als de kopers komen kijken. Ze zijn dan eerder bereid om een goed bod te doen.
  1. Schoon en nog eens schoon
Maak uw huis van onder tot boven grondig schoon. Let vooral op de vensters en de tegels in de badkamer en het toilet (vooral eventuele beschimmelde voegen). Pak een schoonmaakmiddel en vergeet niets. Potentiële kopers kunnen zich zelfs nog ergeren aan vette vingerafdrukken op een raam. Dit zijn in principe simpele taken, die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren.
  1. De voordeur schoonmaken
Stop niet met de binnenkant van het huis. Misschien gebruikt u de voordeur niet vaak, omdat u door de garage naar binnen gaat, of achterom loopt. Maar de potentiële koper komt via de voordeur naar binnen.
Spinnenwebben, een vuile voordeur of een beschadigde verflaag is al het eerste minpuntje.  Zorg er ook voor, dat de deurknop niet versleten is en normaal functioneert. Dit geldt ook voor de deurbel. Leg een mooie deurmat neer bij de voordeur en zorg voor bloemen en planten in huis.
  1. Zorg voor licht
Mensen willen graag hun gordijnen sluiten om tv te kijken en de neiging bestaat om ze nog maar half open te doen of de luxaflex half open te draaien. Maar meer licht geeft een beter gevoel. Natuurlijk licht heeft gewoon een positief effect op de sfeer in de woning. Het is natuurlijk uiteraard wel belangrijk dat de ramen schoon zijn.
  1. Wees niet zuinig met verf
Vaak worden gestukadoorde muren geverfd. In de loop der tijd komen daar beschadigingen of vlekken op en ziet het er niet meer fris uit. Het zorgt ervoor  dat het vies aanvoelt. Koop een blik muurverf en neem de tijd om de muren van een nieuw en fris kleurtje te voorzien.
  1. Controleer de verlichting
Een lamp die eruit is, lijkt misschien niet zo belangrijk, maar wanneer een koper iets ziet waar de verkoper niet voor zorgt, is dit niet positief. Het is simpel om een lamp te vervangen en het geeft het gevoel dat het huis klaar is voor gebruik en goed onderhouden is.
  1. Maak ruimte
Het is beter om een ​​huis ingericht, dan leeg te laten zien, zolang het meubilair maar niet gedateerd is. Ook is dit het moment om een beetje ruimte te scheppen. Het is goed om te grote meubels te verwijderen, waardoor de woning opeens veel groter lijkt.
Ruim ook speelgoed op en verwijder rommel in kasten en laden. Kopers trekken nu eenmaal alles open. Denk ook aan het weghalen van persoonlijke foto’s, die ervoor zorgen dat de kopers teveel denken, dat het niet hun huis kan worden. Dus in plaats van een galerijmuur met schoolfoto’s van de kinderen, kunt u beter tijdelijk een kunstwerk huren.
  1. Controleer alles nog een keer
Vraag een vriend of vriendin om door het huis te lopen en alles op te schrijven wat niet als positief wordt ervaren. Vraag ook of ze iets ruiken als ze binnenkomen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een hond, de kattenbakvulling, sigarettenrook of een kooklucht.
Het camoufleren van geuren met sterke kaarsen is overigens erger dan de originele geur, dus doe wat nodig is om de geuren eruit te krijgen. Ga niet koken als er op die dag een afspraak staat gepland voor een rondleiding. Zet alle ramen open en vervang filters van luchtreinigers. (Oorspronkelijk bericht: NBC News)

Vertalen

Als u alle bovenstaande tips heeft gevolgd en er is een koper gevonden, dan kunt u contact met ons opnemen voor het zo nodig vertalen van de verschillende aktes. Contact opnemen mag overigens altijd, daar hoeft u geen huis voor te verkopen. Wij kunnen u helpen met vertalingen in vrijwel alle talencombinaties en vrijwel alle vakgebieden.

Sterke punten

Bij Aabévé Vertaalbureau bent u verzekerd van optimale service, lage tarieven, ervaren vertalers, ISO-gecertificeerd en hoge waardering van onze klanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten