donderdag 25 april 2019

10 Fascinerende Engelse steden om te bezoeken

10 Fascinerende Engelse steden om te bezoeken

Bij het zoeken naar een vakantiebestemming in Engeland zullen de meeste mensen niet direct denken aan één van de onderstaande plaatsen. Toch zijn zij een bezoek meer dan waard. Om u op weg te helpen, leest u hieronder een korte impressie van deze plaatsen.

Engels vertalen

Wilt u naar Engeland op vakantie of plant u een zakenreis? Wij zijn u graag van dienst met uitstekende vertalingen, die u verder kunnen brengen. De meeste Nederlanders kunnen met Engels zeer goed uit de voeten. Uit een onderzoek in 2017 bleek zelfs, dat wij helemaal bovenaan de ranglijst staan in de Standard English Test. Hierin wordt gemeten hoe goed inwoners van andere landen het Engels beheersen.
Maar soms hebt u meer nodig dan het vakantie Engels. U hebt een vertaling nodig, die geen fouten mag bevatten en waarvan een Engelsman onder de indruk raakt. Meestal zal dit het geval zijn bij zakelijke documenten. Wij zijn specialist in Engels vertalen. U kunt bij ons terecht voor vertalingen vanuit of naar het Engels naar vrijwel elke andere taal. En als u niet op vakantie naar Engeland gaat, maar op zakenreis, dan kunt u deze reis wellicht combineren met een bezoek aan één van de onderstaande bezienswaardige plaatsen.

Malton (Yorkshire)

Deze voormalige Romeinse buitenpost dreigde een spookstad te worden tot zijn recente herontdekking als de ‘voedselhoofdstad van Yorkshire’. Er zijn inmiddels een voedselmarkt (maandelijks), een food court en allerlei kleine winkeltjes. Voor het grootste deel gedraagt ​​Malton zich alsof de supermarktrevolutie nooit is gebeurd.

Shepton Mallet (Somerset)

Shepton Mallet ligt in de zachte golvingen van de Mendips en staat bekend om zijn cider. Het houdt ook van een goed feest. Het Shepton Mallet Snowdrop Festival vindt elk jaar in februari plaats, de Royal Bath & West Show eind mei en de Mid-Somerset Show in augustus. Hoogtepunten zijn de Kilver Court-tuinen en het Cranmore Railway Station, dat een van de overblijfselen is van de Beeching-afgezette Cheddar Valley-lijn en de thuisbasis van een werkende stoomtrein.

Buxton (Derbyshire)

Buxton prijst zichzelf aan als de grootste marktstad in Engeland en de toegangspoort tot het Peak District. Tot omstreeks 1790 was het een gemeente met ongeveer 2000 inwoners. Toen besloot de hertog van Devonshire dat hij van Chatsworth een kuuroord zou maken met enkele mooie bronnen. Dit was het begin van Buxtons transformatie naar de grandioze stad van vandaag. Attracties zijn 23 hectare siertuinen, de berggrot Poole’s Cavern en een operahuis.

Stamford (Lincolnshire)

Stamford, gelegen tussen York en Londen aan de Great North Road, was een rijke tussenstop voor de wolhandel en heeft nu nog één van de mooiste stadscentra, met één van de hoogste dichtheden van monumentale gebouwen, in het hele land. Bezoekers vinden pubs in overvloed, een oase van groen in de vorm van de Town Meadows, de angstaanjagende St Leonard’s Priory, en het magnifieke Burghley House.

Lavenham (Suffolk)

In de 16e eeuw was Lavenham de 14e rijkste stad van Engeland en betaalde meer belastingen dan die van Lincoln en York. Het was helemaal te danken aan de wolproductie, met name het blauwe laken. Die gouden eeuw betekent dat het kan bogen op een buitengewone verzameling Tudor-gebouwen met vakwerkgevel. Breng zeker een bezoek aan de Guildhall, de indrukwekkende kerk van St. Peter en St. Paul, en een van de vele theehuizen.

Beverley (Yorkshire)

York is ongetwijfeld prachtig, maar de trottoirs zijn vaak overvol met toeristen. Een leuk alternatief, met nog maar weinig toeristen, is Beverley. Het heeft een historische minster, die op tv is verschenen als een vervanging voor de Westminster Abbey, een cultureel centrum en kunstgalerie genaamd Treasure House. Maar ook schilderachtige smalle straatjes, rode bakstenen terrassen en een paar leuke pubs.

Saffron Walden (Essex)

Tijdens de 16e, 17e en 18e eeuw was dit het hoofdkwartier van Engeland voor de productie van saffraan. De gunstige bodem en het klimaat ondersteunden de groei van de saffraan-krokus en de kleine karmozijnrode draden werden verkocht voor gebruik in medicijnen, voedsel, parfum, als afrodisiacum en als kleurstof. Helaas, de zorgvuldige manier van oogsten betekende dat de stad niet kon concurreren met goedkope import uit Azië en de productie stopte aan het begin van de 19e eeuw.
Kleine geometrische patronen geschraapt in nat gips aan de buitenkant van vakwerkhuizen en pubs trekken de aandacht. Ze hebben ook prachtige vergulde smeedijzeren borden, zoals in “The Wicker Man”. De kerk is de grootste in Essex.

Alresford (Hampshire)

Het enige waterkersfestival van het Verenigd Koninkrijk vindt in mei plaats in Alresford. In het Victoriaanse tijdperk was de populariteit van waterkers op zijn hoogtepunt. In 1860 werd de stad verbonden met Londen door een nieuwe spoorweg, die als de Waterkerklijn bekend werd. Alresford is sowieso een bezoek waard. Het is rustig, mooi, met in pasteltinten geschilderde Georgische herenhuizen in het midden en vakwerkhuisjes aan de rand en vol met goede pubs.

Matlock (Derbyshire)

Matlock zelf is een respectabele provinciestad in het zuidoostelijke deel van het Peak District, met slinkse bruine gebouwen en veel parken. En dan is er ook nog Matlock Bath: een zeer aparte badplaats met een kabelbaan en een pretpark.

Aylesbury (Buckinghamshire)

Een paar jaar geleden werd Aylesbury de eerste stad in het Verenigd Koninkrijk, dat een standbeeld plaatste van David Bowie. Aylesbury, de muzieklocatie Friars, om precies te zijn, is de plek waar Bowie debuteerde. Een petitie om de naam van de stad te veranderen in ‘Aylesbowie’ werd verworpen. Natuurlijk zijn er ook andere dingen te zien, zoals de Roald Dahl Children’s Gallery, een bijgebouw van het Buckinghamshire County Museum en een sprookjesachtig landhuis in kasteelstijl en de prachtige Chilterns. (Oorspronkelijk bericht: The Telegraph)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten