maandag 29 april 2019

Verenigd Koninkrijk blijft populair bij investeerders

Verenigd Koninkrijk blijft populair bij investeerders

De Brexit veroorzaakt momenteel allerlei onzekerheid in Groot-Brittannië en veel bedrijven verhuizen naar het Europese vasteland. Toch lijkt dit geen belemmering te zijn voor buitenlandse investeerders om in Groot Brittannië te investeren.
In een enquête over het sluiten van bedrijfsdeals zegt advies- en accountantsbureau EY dat Groot-Brittannië voor het eerst in de 10-jarige geschiedenis van het rapport de beste investeringsbestemming ter wereld is. Ze hebben de Verenigde Staten, die de toppositie had ingenomen sinds 2014, inmiddels ingehaald.
De val van het pond sinds het referendum van juni 2016 om de Europese Unie te verlaten, heeft de Britse activa goedkoper gemaakt. Steve Krouskos, een wereldwijde vice-voorzitter bij EY, merkt op dat Groot-Brittannië ook in de chaos van de Brexit een “open omgeving voor buitenlandse investeerders” blijft. Die cultuur, zei hij, wordt versterkt door de Engelse taal, geschoolde arbeidskrachten en een sterke technologiebasis.

Sterke punten

Die jarenlange sterke punten hebben Groot-Brittannië geholpen om te herstellen van de schok, die het referendum in juni 2016 veroorzaakte. Door de uitslag van het referendum besloot het land om de Europese Unie te verlaten. Ondanks de chaos die daarna is ontstaan, blijken buitenlandse investeerders daar dus niet echt gevoelig voor te zijn.
Met zoveel onzekerheid over de toekomst van de Britse economie, zakte het land wel naar beneden in de ranglijst van EY. In de enquête van oktober 2016 was Groot-Brittannië slechts zevende.
Het afgelopen jaar heeft een aantal spraakmakende investeringen in Groot-Brittannië plaatsgevonden, waaronder de aankoop van satellietbedrijf Sky door Comcast voor ongeveer 30 miljard pond en Coca-Cola’s overname van Costa Coffee voor bijna 4 miljard pond.
Krouskos zei dat hij geen leidinggevenden heeft ontmoet, die willen dat Groot-Brittannië zonder een deal uit de EU stapt. De exit van Groot-Brittannië uit de EU, oorspronkelijk gepland voor 29 maart, is uitgesteld tot 31 oktober, maar het kan eerder gebeuren als Britse wetgevers de terugtrekkingsovereenkomst steunen, die premier Theresa met de EU heeft onderhandeld.
Na drie nederlagen in het parlement koos May ervoor om te vragen om een ​​verlenging, in plaats van te kiezen voor een no-deal. Een no-deal scenario zou kunnen leiden tot een diepe recessie, omdat de Britse export wordt getroffen en er andere beperkingen worden opgelegd aan het handelsverkeer.

Engels vertalen

Wilt u ook investeren in Groot-Brittannië of bent u juist op zoek naar een fusie of overname? Wij zijn u graag van dienst met alle benodigde vertalingen. Vanuit of naar het Engels vertalen is bij ons mogelijk naar vrijwel alle andere denkbare en enigszins gangbare talen. Wij bieden niet alleen een optimale service en lage tarieven, maar ook kwaliteitsgarantie. Daarnaast zijn wij ISO-gecertificeerd en hebben onze klanten een hoge waardering voor onze dienstverlening.

Fusies en overnames

EY ontdekte dat de wereldwijde belangstelling voor fusies en overnames zich op een hoogste punt in 10 jaar bevindt. Inmiddels proberen managers zich aan te passen aan technologische veranderingen. 59% van de bedrijven plant een deal in het volgende jaar, een stijging van 52% ten opzichte van een jaar geleden.
De verbetering lijkt op gespannen voet te staan ​​met een vertraging van de wereldeconomie. Vorige week verlaagde het Internationaal Monetair Fonds zijn wereldwijde groeivoorspelling voor dit jaar, grotendeels als gevolg van handelsspanningen, met name tussen China en de VS.

Stemming

Krouskos zei dat de stemming onder leidinggevenden beter is dan de groeivoorspellingen suggereren. “De toename van de kooplust is een duidelijke indicatie, dat leidinggevenden gefocust zijn op hun streven naar groei. Deze stemming wordt ondersteund door hoge verwachtingen van hun eigen toekomstige prestaties,” zei hij.
“Er is onzekerheid in de markt, maar voor veel mensen leidt verstoring tot fusies en overnames in plaats van tot stilstand . Deals zijn een middel om portefeuilles in een sneller tempo op te bouwen en toekomstbestendige bedrijven opnieuw vorm te geven.” EY interviewde voor het onderzoek 2019 zo’n 2.900 senior executives in 47 landen. (Oorspronkelijk bericht: ABC News)

Offerte aanvragen voor Engels vertalen

Wilt u een offerte aanvragen voor Engels of een andere taal? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier of mail ons de talencombinatie en het aantal woorden. Als u de woorden niet weet, mag u het document ook aan ons mailen en tellen wij de woorden voor u. Alle toegezonden documenten worden strikt vertrouwelijk behandeld. Hoe wij omgaan met uw gegevens kunt u lezen in onze privacyverklaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten