zaterdag 18 mei 2019

Officiële documenten laten vertalen?

Officiële documenten laten vertalen?

Wilt u snel en goed officiële documenten laten vertalen, dan kunnen wij u daar uitstekend mee van dienst zijn. Tot de officiële documenten kunnen o.a. geboorte-, huwelijks- en scheidingsaktes en testamenten worden gerekend. Ook kleinere documenten, zoals een paspoort of rijbewijs behoren daartoe. In vrijwel alle gevallen zult u hiervoor een beëdigde vertaling nodig hebben. Maar wat is een beëdigde vertaling en wanneer heeft u die nodig?
Als een document is bestemd voor een officiële instantie, zoals de gemeente, IND, een ambassade, enzovoorts, heeft u een beëdigde vertaling nodig. Dit is een vertaling, die wordt verzorgd door een vertaler, die is beëdigd door een rechtbank.
De vertaler heeft bij de rechtbank aangetoond te beschikken over de vereiste kennis om een beëdigde vertaling in een bepaalde talencombinatie te mogen verzorgen. Bij een beëdigde vertaling worden de brontekst, de vertaling en de verklaring met handtekening van de vertaler aan elkaar gehecht. Daardoor kan verzending van de documenten alleen per post plaatsvinden.

Testament vertalen

Bij een testament gaat het om een officieel en juridische document, waar verschillende instanties bij betrokken zijn. Daardoor moet u altijd al rekening houden met een behoorlijke doorlooptijd. Maar als u bent belast met de afhandeling van een nalatenschap of een erfgenaam bent, wilt u alles het liefste in zo kort mogelijke tijd afronden. Aabévé Vertaalbureau heeft veel ervaring met het vertalen van testamenten in diverse talen en wij kunnen u dan ook snel en goed helpen.
Wij vertalen het testament voor u en zorgen ervoor, dat u daar zo snel mogelijk gebruik van kunt maken. Uiteraard zonder dat u er omkijken naar heeft, op basis van onze uitgebreide ervaring. Aan de hand daarvan weten we goed wat erbij komt kijken en waar u rekening mee dient te houden. Dat voorkomt fouten en vervelende verrassingen, zodat u zich kunt richten op andere zaken.

Beëdigde vertaling testament

Normaal gesproken zult u voor de vertaling van een testament dus een beëdigde vertaling nodig hebben. Wij kunnen beëdigde vertalingen verzorgen naar of vanuit o.a. DuitsEngelsFransItaliaansPortugeesSpaansNoorsZweedsArabisch, alsmede diverse Oost-Europese en Aziatische talen. Ook voor het vertalen vanuit of naar het Engels, in combinatie met West-Europese talen, kunnen wij u van dienst zijn.
We zorgen er op die manier voor dat alle betrokken instanties de kans hebben om het testament in hun eigen taal tot zich te nemen. Dat komt de verwerking van de informatie sterk ten goede. De snelheid kan omhoog en er worden minder fouten gemaakt, zodat u uiteindelijk degene bent die daarvan kan profiteren.

Apostille

In sommige gevallen heeft u voor de beëdigde vertaling ook een apostille nodig. Dit is een verklaring van de rechtbank, dat de betreffende vertaler ook daadwerkelijk door de rechtbank is beëdigd. Een apostillestempel versnelt de legalisatie van uw document. Na het plaatsen van een apostillestempel door de rechtbank, is er geen verdere legalisatie nodig. U kunt het document dan direct gebruiken in het land van bestemming.
Elke afgegeven apostille wordt vastgelegd in een register. In geval van twijfel kunt u dus altijd de herkomst van het document met apostillestempel laten controleren. U kunt een apostille zelf afhalen bij de Griffie van elke Arrondissementsrechtbank in Nederland. U hoeft dit niet zelf te doen. Iedereen, die in het bezit is van de beëdigde vertaling kan een apostille afhalen. De kosten van een apostille bedragen € 21,00.

Ervaren en uitstekend beoordeeld

Ontdek met onze reviews bij de onafhankelijke beoordelingssite TrustPilot zelf hoe wij erin slagen de wensen van onze klanten tot in de puntjes uit te voeren. Wij zetten zoveel mogelijk native vertalers in. Op die manier zorgen we voor de vertaling waar u naar op zoek bent. Waarbij we u op voorhand precies kunnen aangeven hoeveel de kosten van de vertaling bedragen.

Offerte

Wilt u een testament of een ander document laten vertalen? U kunt bij ons altijd een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. U ontvangt dan van ons binnen maximaal 30 minuten een reactie in uw mailbox. We geven u aan wanneer de vertaling gereed kan zijn en wat de kosten daarvoor zijn. Direct een definitieve prijs en geen vervelende verrassingen achteraf, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Vertrouwen

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op onze meer dan 30 jaar ervaring, optimale service, professionele vertalers, lage tarieven, snelle levering, kwaliteitsgarantie, hoge waardering van klanten en ISO-certificering. Kortom, voldoende redenen om uw vertaling aan Aabévé Vertaalbureau toe te vertrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten