maandag 27 mei 2019

Firefox met nieuwe standaard voor snelle videoweergave

Firefox met nieuwe standaard voor snelle videoweergave

Voor het gebruik van internet zijn een stuk of tien webbrowsers beschikbaar. De meest gebruikte is nog steeds Google Chrome, alhoewel het marktaandeel in Nederland terugloopt. Dan zijn er de browsers van Microsoft, zoals het verouderde, maar nog steeds veel gebruikte Explorer en opvolger Edge. Een andere, minder gebruikte browser is Firefox van Mozilla. Firefox wordt gemaakt door vrijwilligers, die bijdragen aan de ontwikkeling. Firefox staat erom bekend om zeer vooruitstrevend te zijn en veel aantrekkelijke opties te hebben. Firefox introduceert nu ook een nieuwe standaard voor snelle videoweergave.
De release van Firefox 67 brengt een aantal prestaties verbeterende functies, die dit tot de snelste browser ooit maken. Daartoe behoort ook de gratis AV1 videodecoder dav1d, die nu standaard ingeschakeld kan worden op alle desktopplatforms (Windows, OSX en Linux) voor zowel 32-bit en 64-bit systemen.

Veel kleinere bestanden

Met bestanden die meer dan 30% kleiner zijn dan de populairste webcodec VP9 en bijna 50% kleiner dan zijn wijdverspreide voorganger H.264, staat AV1 video-ervaringen van hoge kwaliteit toe met veel minder gebruik van het netwerk. Het bekijken van video via bijvoorbeeld mobiel wordt daardoor een stuk beter.
Omdat AV1 echter gloednieuw en geavanceerd is, hebben sommige experts voorspeld, dat de marktacceptatie pas volgend jaar is te verwachten. Op dat moment zullen er ook hardware decoders beschikbaar komen met hoge prestaties. Dav1d via de browser verbetert deze prestaties nu al.
Gesponsord door de Alliance for Open Media, is dav1d een gezamenlijke inspanning van het Franse non-profit VideoLAN en de grotere FFmpeg open source audio/video-community. Enkele vooraanstaande experts in open source multimedia hebben hun krachten gebundeld om de eerste versie van dav1d te lanceren. Hogere prestaties en grotere efficiëntie betekent vloeiende weergave van AV1-video in de browser met aanzienlijk minder CPU-gebruik.

AV1 wordt goed ontvangen op internet

De introductie van dav1d in Firefox kon niet op een beter tijdstip komen. In de afgelopen paar maanden is er een opmerkelijke groei in het gebruik van AV1. Volgens de nieuwste cijfers gebruikte 11,8% van de mensen de videoweergave in Firefox Beta AV1, een stijging van 3% in maart en 0,85% in februari. Nu desktop Firefox dav1d bevat, wordt verwacht dat nog meer websites zullen profiteren van deze AV1 van de volgende generatie.
Mozilla investeert ook aanzienlijk in onderzoek om de snelheid van de encoder te verbeteren en nieuwe technieken te optimaliseren, die voor de eerste keer in AV1 verschijnen. Het volstaat niet om de bestaande code van de oorspronkelijke referentie-encoder in de SIMD-assembly te herschrijven en deze vier keer sneller te maken.

Zakelijke vertaling

Kunnen wij u helpen met een zakelijke vertaling? Aabévé Vertaalbureau heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de vertaalbranche. Vertrouw gerust op onze expertise. Wij zorgen ervoor dat de vertaling volledig naar wens bij u terug komt.
Wilt u dus uw zakenrelatie op de juiste manier aanspreken? Laat het over aan de taalexperts van Aabévé Vertaalbureau. Of het nu gaat om een diploma, jaarverslag of de notulen van uw bedrijf, wij regelen het graag voor u.

Zakelijke documenten vertalen

Een officiële brief kan perfect vertaald zijn, maar zonder de juiste vorm mist het zijn doel. Onze vertalers weten precies welke “tone of voice” ze het beste kunnen gebruiken om uw doelgroep op de juiste manier aan te spreken. Wij behandelen uiteraard al uw teksten vertrouwelijk. Onze vertalers hebben ieder een eigen vakgebied, waarin ze gespecialiseerd zijn. Hierdoor kunnen wij altijd de juiste vertaler aan uw opdracht koppelen. Een zakelijk vertaling nodig naar DuitsEngelsFransItaliaansSpaansChinees of welke taal dan ook? Wij zijn u graag van dienst. U kunt rekenen op snelle service en lage tarieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten