donderdag 16 mei 2019

In anderhalf uur van Parijs naar New York vliegen?

In anderhalf uur van Parijs naar New York vliegen?

Het klinkt wellicht behoorlijk futuristisch, maar als het aan het nieuwe Amerikaanse bedrijf Hermeus ligt, gaat dit niet al te lang meer duren. Zij claimen namelijk dat het mogelijk gaat worden om in anderhalf uur te vliegen van Parijs naar New York in plaats van de huidige vliegtijd van 7 uur. Daarvoor moet Hermeus wel het snelste vliegtuig ter wereld gaan bouwen.
Hermeus wil supersonische commerciële vliegreizen gaan verzorgen. Deze week kondigde het bedrijf aan om een ​​vliegtuig te gaan ontwikkelen, dat met snelheden tot Mach 5 zal reizen. Een dergelijk vliegtuig zou de reistijd van New York naar Parijs verkorten van meer dan 7 uur naar 1,5 uur.
Hermeus zegt dat een eerste financieringsronde wordt gedragen door Khosla Ventures, maar het weigerde om het bedrag te noemen. Met deze financiering kan Hermeus een voortstuwingsdemonstrator en andere initiële technologieën ontwikkelen, die nodig zijn om zijn supersonische vliegtuigen tot realiteit te maken, vertelde Skyler Shuford, de chief operating officer van het bedrijf.

Ander bedrijf

De aankondiging volgt drie jaar nadat een ander bedrijf, Boom Supersonic, zijn eigen intenties uitsprak om met Mach 2.2 te vliegen. Sinds januari 2019 heeft Boom meer dan $ 140 miljoen opgehaald voor de ontwikkeling van zijn Overture-vliegtuig, dat ongeveer 10 procent sneller zou moeten kunnen vliegen dan de Concorde ooit deed. Medewerkers van Boom Supersonic hebben gezegd dat de vliegtuigen omstreeks 2025 gereed zouden zijn voor commerciële diensten en voegde daaraan toe dat de Virgin Group en Japan Airlines een optie hebben genomen op 30 vliegtuigen.

Niets bijzonders

Het type voertuig dat Hermeus wil ontwikkelen, zal aanzienlijk sneller gaan, maar Shuford zei dat het vooral zal vertrouwen op de bestaande technologie en materialen. “We komen niet met iets te wonderbaarlijks,” zei Shuford. “We willen engineering doen, geen wetenschap.” Primaire materialen zullen titanium omvatten en het voortstuwingssysteem zal worden aangedreven door een op turbine gebaseerde motor met gecombineerde cyclus. In de komende vijf jaar is het bedrijf van plan om te werken aan een demonstratiemodel, dat Mach 5 vliegt, voordat het acht tot tien jaar later vliegtuigen ontwikkelt voor commerciële diensten, zei Shuford.

Oprichters

Het bedrijf beschikt over oprichters, die werkzaam zijn geweest bij SpaceX en Blue Origin en de vier belangrijkste oprichters zijn afkomstig van Generation Orbit, een bedrijf dat een hypersonisch raketvliegtuig en andere nieuwe ruimtetechnologieën ontwikkelde. Hermeus heeft ook een opmerkelijke raad van adviseurs, waaronder de voormalige Blue Origin-president Rob Meyerson en voormalig officieel ambtenaar van de Federal Aviation, George Nield.
Het Sovjet Toepolev supersonische vliegtuig vloog slechts enkele tientallen commerciële vluchten in 1977. De Concorde, gevlogen door British Airways en Air France, begon in 1976 en ging in 2003 met pensioen, nadat een dodelijk ongeval drie jaar eerder de economische problemen verergerde.
Shuford schreef de heropleving van de belangstelling voor snellere commerciële vliegreizen toe aan twee factoren. De opkomst van bedrijven als SpaceX, Blue Origin, Rocket Lab en Relativity hebben investeerders ervan overtuigd dat lucht- en ruimtevaart op lange termijn financieel rendement kan opleveren. En de technologie van vandaag is volwassener en er is betere beschikbaarheid van benodigde materialen zoals titanium.

Technische vertaling

Vliegen met Mach 5 zal niet door iedereen als een pretje worden ervaren. De passagiers zijn ruim 5,5 uur sneller van Parijs in New York, maar waarschijnlijk hebben ze daarna 2 dagen nodig om bij te komen. Hoe dan ook, als wij kunnen bijdragen met technische vertalingen, dan doen we dat natuurlijk graag.
Een technische vertaling is specialistenwerk. De vaak complexe documenten moeten met grote nauwkeurigheid en kennis van techniek worden vertaald. Dat werk wilt u alleen maar door specialisten laten uitvoeren. Voor elk vakgebied en elk specialisme hebben wij wel een geschikte vertaler beschikbaar. (Tegen 2025 waarschijnlijk ook voor vertalingen over een supersonisch vliegtuig, dat Mach 5 vliegt).

Aabévé Vertaalbureau

Technische vertalingen zijn vaak zeer gecompliceerd en u kunt daar geen enkel risico mee nemen. Draag uw vertaling daarom over aan een Aabévé Vertaalbureau. Met meer dan 30 jaren ervaring is er niet veel, dat wij nog niet hebben behandeld. Bij Aabévé Vertaalbureau bent u verzekerd van snelle service, professionele vertalers, lage tarieven, snelle levertijd, ISO-certificering, kwaliteitsgarantie en hoge waardering door klanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten