zaterdag 20 april 2019

Samsung Galaxy Fold smartphones al snel kapot

Samsung Galaxy Fold smartphones al snel kapot

Samsung is in ernstige verlegenheid gebracht, doordat de nieuwe Samsung Galaxy Fold gebreken lijkt te vertonen. Samsung had voor de officiële lancering van de smartphone, aan diverse tech-journalisten toestellen ter beschikking gesteld om te testen. Deze actie is echter geen onverdeeld succes geworden.
Meerdere journalisten hebben serieuze problemen met de smartphones gemeld. Journalist Dieter Bohn van The Verge meldde, dat een uitstulping die in de vouw van de display verscheen, al na één dag is gebroken. Journalist Steve Kovach van CNBC tweette dat het display bij gebruik begon te flikkeren.
Andere journalisten kregen problemen met het toestel nadat ze de beschermende film op de display hadden verwijderd, omdat ze dachten dat dit de gebruikelijke schermbeschermer bij aflevering was. Bij aankoop van een Galaxy Fold moet deze beschermlaag dus niet worden verwijderd. Omdat dit niet duidelijk is aangegeven, hebben meerdere gebruikers die beschermlaag verwijderd, waardoor een aantal van de gesignaleerde problemen zijn ontstaan.
Samsung heeft laten weten, dat ze de gemelde problemen grondig zullen onderzoeken. De verwachting is, dat Samsung bij de lancering van het toestel duidelijker zal uitleggen, dat de beschermlaag moet blijven zitten om problemen, zoals bij de testtoestellen, te voorkomen. Het bedrijf meldde tegelijkertijd dat alle beschikbare pre-orders voor het toestel al zijn uitverkocht.

Complicaties

Hoewel een opvouwbaar scherm onvermijdelijk allerlei nieuwe complicaties zal toevoegen, kan Samsung zich na het Note 7-debacle nauwelijks nog een grote hardware-ramp veroorloven. Toen moest men de smartphone terugroepen en is de productie uiteindelijk stopgezet na talloze explosies van de batterij.
Samsung heeft de after-sales plannen van de Galaxy Fold nog niet volledig vrijgegeven, maar het gerucht gaat dat het bedrijf schermvervangingen gratis zal aanbieden.
Nog maar enkele weken terug maakte Samsung onderstaande video wereldkundig, waarin de Galaxy Fold toestellen werden getest. Samsung claimde daarbij dat het apparaat minstens 200.000 keer kan worden opgevouwen en uitgevouwen. Als dat 100 keer per dag zou gebeuren, gaat de telefoon  ongeveer 5 jaar mee.
Na het openbaar maken van deze video werd door verschillende techneuten al betwijfeld of op de Galaxy niet heel snel esthetische problemen te zien zouden zijn door het vouwen.

Prijskaartje

Ondertussen heeft de Galaxy Fold een behoorlijk prijskaartje van om en nabij de € 2.000,00. Dat heeft mensen, die het apparaat in pre-orders hebben besteld, blijkbaar niet afgeschrikt. Voordat ze zelfs maar een kans hadden om het toestel in de winkel te proberen, werden de orders al geplaatst. Zozeer zelfs dat Samsung de eerste run al heeft uitverkocht, terwijl de rapporten van kapotte schermen openbaar werden.
Het apparaat is niet op voorraad op de Samsung-website en het bedrijf vertelde aan mensen, die een van de opvouwbare telefoons gereserveerd hadden (maar zich niet aan de pre-order hebben verbonden), dat ze de Galaxy Fold niet kunnen kopen vanwege de overweldigende vraag. Ze zijn op een wachtlijst geplaatst.
Ondertussen is de verzenddatum voor de huidige bestellingen van AT & T begin juni, ver voorbij de releasedatum van de Fold’s op 26 april. T-Mobile zal de smartphones alleen in de winkels gaan verkopen.
Het is onwaarschijnlijk dat Samsung tijdens de eerste run al erg veel toestellen heeft geproduceerd. Daarom moet er ook niet teveel waarde worden gehecht aan het bericht dat de Fold-verkopen nu al een groot verkoopvolume genereren. Toch is er duidelijk vraag naar de Galaxy Fold en waarschijnlijk is het voor velen een statussymbool om als een van de eersten een opvouwbare telefoon in hun zak te hebben. (Oorspronkelijk bericht: Engadget)

Vertalen

Wilt u een handleiding of gebruiksaanwijzing van een apparaat laten vertalen, dan hoeft u niet verder te zoeken. Aabévé Vertaalbureau kan u met vrijwel elke talencombinatie van dienst zijn. Het grote voordeel daarvan voor u is, dat u maar één keer een document hoeft te mailen en u bent van alle zorgen verlost. Zodra de vertaling gereed is, ontvangt u die van ons. Of dit nu voor 1 taal of voor 37 talen is, wij zorgen ervoor.

Vrijblijvende offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte voor een vertaling ontvangen? Mail ons dan de teksten en u ontvangt binnen 30 minuten een reactie van ons. U kunt het document ook verzenden via ons aanvraagformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten