zaterdag 27 april 2019

Midden-Oosten moet niet de Europese fouten maken

Midden-Oosten moet niet de Europese fouten maken

Het Midden-Oosten moet oppassen, dat het niet dezelfde investeringsfouten maakt als Europa, aldus de CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder. “De enige manier om meer financiële draagkracht te krijgen in deze regio en in elke regio, is door deel te nemen aan de kapitaalmarkt. Dit kan door middel van aandelen in de pensioenplannen”, vertelde BlackRock Chief Executive, Larry Fink tijdens een panelbijeenkomst in Riyadh, Saoedi-Arabië.
“De regio zou niet de fouten moeten maken, die zoveel andere regio’s hebben gemaakt, zoals in Europa, waar de lokale bevolking zo oppervlakkig participeert in het investeren in hun eigen kapitaalmarkten,” voegde hij eraan toe. Zijn opmerkingen komen op een moment dat enkele van de grootste financiers van de wereld terugkeren naar Saoedi-Arabië, nadat het olierijke koninkrijk enige tijd werd genegeerd,

Midden-Oosten

Internationale investeerders kwamen eerder deze maand massaal bijeen om geld te lenen aan het enorm winstgevende staatsbedrijf van Saoedi-Arabië. De vraag naar de obligaties van Saudi Aramco steeg meer dan $ 100 miljard, volgens een bron die bekend was met de situatie, meer dan 10 keer de $ 10 miljard die was verwacht.
Niettemin zegt Larry Fink dat het essentieel is voor regeringen in het Midden-Oosten om ook steun te krijgen van binnenlandse investeerders. “Ik denk dat dit een van de kritische eigenschappen zal worden om goed in de gaten te houden. BlackRock zal een grote rol spelen in zowel het werken met binnenlandse spaarders als het opbouwen van hun pensioen, plus het aantrekken van internationale investeringen om naast elkaar te investeren,” zei Fink.

Aanzienlijke hervorming

Aramco’s obligatiekwestie komt ongeveer zes maanden na de moord op Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat van Istanbul. Geheime diensten in de Verenigde Staten zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat de Saoedische kroonprins achter de moord op Khashoggi zat. Riyadh ontkent echter dat kroonprins Mohammed bin Salman betrokken was bij de moord.
De moord op Khashoggi leidde tot zodanige bezorgdheid, dat internationale investeerders het koninkrijk gingen mijden. Maar inmiddels is het weer wat in de vergetelheid geraakt. En lijken aandelen- en obligatiehandelaren niet meer bereid om een ​​investeringsmogelijkheden in Saoedi-Arabië, ’s werelds grootste olie-exporteur, te laten liggen.

Hervorming

“Het is niet alleen Saoedi-Arabië, de hele regio ondergaat een aanzienlijke hervorming”, zei de Saoedische minister van Financiën, Mohammed Al-Jadaan, tijdens dezelfde panelbijeenkomst op de Financial Sector Conference. “We hebben regeringen die vastbesloten zijn om te hervormen en hun geld op de juiste plaats in te zetten. Ze willen de komende jaren aanzienlijk investeren in infrastructuurdiensten en technologie. Dat biedt de particuliere sector aanzienlijke kansen,” voegde hij eraan toe. (Oorspronkelijk bericht: CNBC)

Arabisch vertalen

Wilt u ook in het Midden-Oosten investeren of uw bedrijf of product presenteren? Wij verzorgen graag de benodigde vertalingen voor u. Niet alleen voor een vertaling Arabisch Nederlands of een vertaling Nederlands Arabisch kunnen wij u prima van dienst zijn. Ook voor Arabisch vertalen vanuit of naar een andere taal zijn wij u graag behulpzaam. Voor Westerlingen is het Arabisch erg moeilijk omdat het van rechts naar links geschreven wordt.
In verschillende landen wordt het Arabisch door maar liefst 280 miljoen mensen gesproken. De Arabische landen hebben daarmee een onafzienbaar afzetpotentieel voor Nederlandse producten.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen voor een Arabische vertaling? Dat kan op de volgende manieren:
  • U maakt gebruik van ons aanvraagformulier of u stuurt een mail met daarin de talencombinatie, beëdigd/onbeëdigd, aantal woorden en/of het document als bijlage toevoegen.
  • Binnen 30 minuten ontvangt u van ons een reactie. In de meeste gevallen is dit al direct de offerte. Hierin wordt ook de levertijd vermeld.
  • Als u akkoord gaat met onze offerte, gaan wij voor u aan de slag en ontvangt u de vertaling binnen de afgesproken levertijd.
  • U kunt ons uiteraard altijd bellen via 0900-3330303. Daarbij moet wel worden opgemerkt, dat wij telefonisch vrijwel nooit een prijsopgave kunnen verstrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten