zondag 28 april 2019

Hoe algemene anesthesie de hersenen beïnvloedt

Hoe algemene anesthesie de hersenen beïnvloedt

Nieuw onderzoek van wetenschappers van de Duke University in Durham (Verenigde Staten) onthult voor het eerst, dat verschillende geneesmiddelen die algemene anesthesie veroorzaken, een hersencircuit activeren dat slaap veroorzaakt.
De onderzoekers denken dat de bevindingen zullen helpen om betere medicijnen te ontwikkelen, die slaap kunnen veroorzaken met minder ongewenste reacties. Anesthesie (narcose) wordt al gebruikt sinds 1846, toen een tandarts en een chirurg de eerste succesvolle chirurgische ingreep uitvoerden onder algehele verdoving. Maar tot deze recente studie was het niet duidelijk hoe deze stoffen een verlies van bewustzijn veroorzaakten.

Cellen

De onderzoekers beschrijven in een publicatie hoe ze de cellen in de hypothalamus aan de basis van de hersenen ontdekten. Deze cellen bestaan voornamelijk ​​uit neuro-endocriene cellen. Dit zijn cellen die, net als neuronen of zenuwcellen, signalen van het zenuwstelsel ontvangen, behalve dat ze reageren door hormonen te produceren en af ​​te geven.
Bijna alle organen van het lichaam bevatten neuro-endocriene cellen en de hormonen die ze afgeven, beheersen veel van de functies ervan. De cellen hebben zeer lange uitsteeksels waardoor ze de hormonen afgeven, zoals in de bloedbaan. Het recente onderzoek is niet alleen belangrijk omdat het de algemene anesthesie duidelijk maakt, maar ook omdat het de vitale rol benadrukt die hormonen spelen bij het beheersen van toestanden die het hele brein beïnvloeden.

Sommige hersencircuits zijn actief tijdens de slaap

Decennia lang was de standaardtheorie over algemene anesthesie, dat de medicijnen, die het bevatten de hersenactiviteit zodanig remmen dat het de persoon niet kan bewegen of pijn kan voelen. De laatste tijd zijn wetenschappers echter gaan beseffen dat bepaalde hersencircuits zeer actief blijven tijdens de slaap.
Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat hersencircuits die actief zijn tijdens de slaap, niet alleen mensen helpen om informatie te consolideren, die ze hebben gekregen terwijl ze wakker waren, maar ze helpen ook om nieuwe informatie te leren terwijl ze slapen.
Senior onderzoekauteur, Fan Wang, die hoogleraar neurobiologie is aan de Duke University School of Medicine, en haar team vroeg zich af of hetzelfde kan gelden voor algemene anesthesie. Wat als algemene anesthesie meer doet dan hersenactiviteit remmen? Kunnen de stoffen ook sommige circuits activeren? Om dit te onderzoeken, veroorzaakten ze algemene anesthesie bij muizen die verschillende medicijnen gebruikten, die anesthesiologen gebruiken om mensen in slaap te brengen voor operaties.

Het neuro-endocriene systeem heeft een sterke rol

Omdat ze de medicijnen labelden met moleculaire markers, kon het team de bestemmingen in de hersenen van de muizen volgen. De meest voorkomende bestemming bleek de supra-optische kern te zijn. De neuro-endocriene cellen in dit kleine gebied van de hersenen geven een verscheidenheid aan hormonen vrij, waaronder vasopressine, een hormoon dat vele functies dient, zoals het helpen reguleren van de bloeddruk.
De onderzoekers waren verrast door dit resultaat. Ze hadden niet verwacht dat het neuro-endocriene systeem zo’n actieve rol zou spelen in algemene anesthesie. Vervolgens voerden ze verdere experimenten uit met geavanceerde chemische en optische technieken, waarmee ze deze specifieke groep cellen aan en uit konden schakelen bij muizen.
Door de cellen in te schakelen, stopten de muizen met bewegen en vielen ze in een diepe, langzaam golvende slaap, die typisch optreedt tijdens bewusteloosheid. Als de cellen werden uitgeschakeld, vielen de muizen niet meer in slaap. Studieauteur Dr. Luping Yin, die in het laboratorium van prof. Wang werkt, zegt dat veel medicijnen voor het induceren van slaap “vervelende bijwerkingen” hebben.
Volgens een nationaal onderzoek van 2005-2010, dat de centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) in 2013 rapporteerden, gaf ongeveer 4 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten aan dat ze de afgelopen 30 dagen voorgeschreven slaapmiddelen hadden gebruikt.
“Als we manieren kunnen vinden om dit neurale circuit te manipuleren, misschien door hormonen of kleine peptiden te richten, dan zou dit kunnen leiden tot de ontwikkeling van betere slaappillen.” (Oorspronkelijk bericht: Medical News Today)

Medische vertaling

Bij een medische vertaling is het van groot belang om te kiezen voor de deskundigheid van de vertalers, die Aabévé Vertaalbureau voor u kan inzetten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.
In de meeste gevallen zijn de medische documenten bedoeld voor artsen in binnen- of buitenland. Zij moeten voor de behandeling van de patiënt kunnen beschikken over de juiste informatie voor een operatie of de voortzetting van een behandeling en het gebruik van medicijnen.

Waarom kiest u voor Aabévé Vertaalbureau?

U kiest voor Aabévé Vertaalbureau als u vertrouwen, ervaring, snelle service, lage tarieven, hoge klantenwaardering, kwaliteit en ISO-certificering belangrijk vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten