dinsdag 16 april 2019

België heeft geen problemen met Huawei

België heeft geen problemen met Huawei

De Belgische regering hoeft zich geen zorgen te maken over het Chinese Huawei als leverancier van belangrijke technologie. Dat stelt in ieder geval het Belgisch Centrum voor Cybersecurity (CCB). De organisatie was gevraagd onderzoek te doen naar Huawei en mogelijke risico’s voor de Belgische overheid. In een advies aan premier Michel staat dat er niets is om ongerust over te zijn.
Het CCB deed maanden onderzoek naar concrete aanwijzingen voor dreigingen. “Tot op vandaag hebben we geen aanwijzingen die voldoende zijn om van een dreiging vanuit Huawei te kunnen spreken”, vertelde een woordvoerder aan De Standaard. “Een eindrapport over de kwestie komt er niet, want wij blijven dit voortdurend volgen.”
We hebben als vertaalbureau geen directe ervaringen met Huawei, maar werken wel aan zowel vertalingen vanuit en naar het Vlaams als vanuit en naar het Chinees. Dat gaat om teksten voor websites en voor bedrijven, ook op het gebied van technologie. We vertalen dan bijvoorbeeld handleidingen, ook voor producten van Huawei.

Kritiek op Huawei

Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is er regelmatig kritiek op Huawei. Dat België er nu vanuit gaat dat er geen enkele dreiging bestaat is daardoor opvallend. Met name Amerika beschuldigt het bedrijf al maanden van spionage, dankzij achterdeurtjes in de technologie. Het zou een groot risico zijn voor de Westerse regeringen, omdat Chinese overheden mee zouden kunnen kijken of luisteren.
De Belgische overheid heeft het advies gekregen om zich daar geen zorgen over te maken en gewoon gebruik te maken van de producten. Tenminste, er is volgens de onderzoekers geen reden tot zorg bij eventuele implementaties van de hardware. Of er nu al gebruik gemaakt wordt van de producten van Huawei is niet duidelijk, en ook niet of dit in de toekomst zal veranderen.

Nederland twijfelt over het Chinese technologiemerk

Ook in Nederland wordt regelmatig onderzoek gedaan naar het gebruik van de producten en diensten van Huawei. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld grote plannen op het gebied van 5G en kan Nederland helpen met de aanleg van zo’n netwerk.
De VVD, het CDA, GroenLinks en D66 hebben eerder laten weten dat zij geen gebruik willen maken van Huawei-technologie. Reden daarvoor was de diefstal van bedrijfsgeheimen ter waarde van miljoenen euro’s door een Chinees bedrijf bij chipfabrikant ASML. Het laat volgens de partijen zien dat we voorzichtig moeten zijn met technologie uit China, vooral als het gaat om iets als een belangrijk netwerk voor mobiele communicatie.
Het onderzoek naar Huawei in Nederland loopt nog, waardoor daar nog geen duidelijkheid over is. Over een maand moet duidelijk worden of we moeten oppassen met technologie uit China, als het gaat om bijvoorbeeld spionage.

Vertalingen: Nederlands – Chinees en meer

We hebben als vertaalbureau natuurlijk geen zicht op zaken rondom spionage en andere vormen van diefstal. In plaats daarvan richten we ons enthousiast op zoveel mogelijk talen, om die op een goede manier voor u te vertalen.
Dat doen we onder andere vanuit en naar het Vlaams en Chinees. Wilt u een Chinese tekst laten vertalen naar het Nederlands of precies andersom? Wij werken met native vertalers in de doeltaal, zodat we u daar op een uitstekende manier mee van dienst kunnen zijn.

Contact

Bent u benieuwd naar de kosten, de mogelijkheden en de levertijd van een vertaling voor de website of een ander document? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en toelichting, wij horen graag van u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten