dinsdag 10 september 2019

Tien feiten over Duitsland

Tien feiten over de Duitsland

Duitsland is het op zeven na meest bezochte land ter wereld. Voor niet-Europeanen is het echter vooral bekend ​​om zijn gezonde economie en betrouwbaarheid als een land om zaken te doen, in plaats van een interessant land op zich. Natuurlijk is het uitkiezen van 10 feiten over Duitsland altijd controversieel, want er moet meer worden weggelaten, dan erin staat! Dus excuses aan iedereen die denkt meer interessante dingen over Duitsland te weten dan het beperkte aantal, dat hieronder staat vermeld. Onze 10 feiten over Duitsland.

Interessant feit 1

Voor zover we weten was het eerste boek dat werd gedrukt, de Gutenberg Bijbel in het Duits, gedrukt in 1455 door  Johannes Gutenberg. Dit ging overigens meer over een revolutie in het drukken, dan over het verspreiden van het woord van de Bijbel.

Interessant feit 2

De Duitse taal is vooral in Europa goed vertegenwoordigd. Het is namelijk de meest gesproken taal in Europa en laat daarmee het Engels de hielen zien. Ruim 15% van de Europeanen spreekt Duits als moedertaal.

Interessant feit 3

Houdt Duitsland ervan om tweede te zijn? Waarschijnlijk niet, maar als het erop aankomt om bier te morsen, staat het waarschijnlijk het liefst lager in de lijst. Duitsers drinken meer van de amberkleurige vloeistof dan enige andere nationaliteit, met uitzondering van de Tsjechen!

Interessant feit 4

Duitsland is misschien niet het op één na dichtstbevolkte land ter wereld, maar dat kan toch niet veel schelen! Het is geen bijzonder klein land naar Europese normen, maar er leven wel meer dan 80 miljoen mensen.

Interessant feit 5

Ook een feit over Duitsland is, dat een derde ervan bedekt is met bomen. Meer dan 30% van Duitsland is bedekt met bos, dus dat betekent waarschijnlijk, dat de 80 miljoen mensen tussen de bomen worden geperst!
Vertaling Nederlands Duits of Duits Nederlands

Interessant feit 6

Benadrukkend dat je echt iets over een andere taal moet weten voordat je doet alsof, is het beroemde citaat van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Hij beweerde dat hij een ‘jam donut’ was tijdens een bezoek aan Duitsland in het tijdperk van de koude oorlog. Voordat hij werd neergeschoten in 1963 (niet door een Duitser) zei hij: “Ich bin ein Berliner”, maar een “Berliner” is ook een bijnaam voor een jam-donut!

Interessant feit 7

De Duitse taal staat bekend om zijn samengestelde zelfstandige naamwoorden, die vaak erg lang zijn, althans vanuit het oogpunt van een niet-Duits persoon. De langste van deze samengestelde woorden is 80 letters lang, maar wordt gelukkig bijna nooit gebruikt, omdat het verwijst naar een obscure roeivereniging.

Interessant feit 8

De hoofdstad van Duitsland, Berlijn, heeft ongeveer evenveel inwoners als Parijs, maar heeft daarvoor 8 keer zoveel oppervlakte nodig. Je zou dus kunnen denken dat Berlijn vol staat met bomen, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Interessant feit 9

Een ander interessant feit over Duitsland met betrekking tot Berlijn is dat de Duitsers niet kunnen beslissen wat de hoofdstad moet zijn. Dit komt natuurlijk allemaal door de geschiedenis van Duitsland, maar feitelijk heeft het zijn hoofdstad al 7 keer veranderd. De verhuizing naar Berlijn was logisch na de val van de Berlijnse Muur en de hereniging van het land in 1989.

Interessant feit 10

Om hun neiging om bier te drinken en een bal te vangen goed te maken, worden de Duitsers ook wel een natie van dichters, schrijvers en filosofen genoemd. Duitse schrijvers hebben maar liefst 13 keer de Nobelprijs voor de Literatuur gewonnen!

Bonus feit

Voor alle Duitse vertalingen kunt u al ruim 30 jaren terecht bij Aabévé Vertaalbureau. Voor heel veel talen vanuit of naar het Duits kunnen wij vertalingen verzorgen. Ook voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht. Klanten hebben een hoge waardering voor onze dienstverlening. Ze komen steeds opnieuw bij ons terug vanwege onze optimale service, ervaren en professionele vertalers, lage tarieven, snelle levering, kwaliteitsgarantie en ISO-certificering.
Bent u nog geen klant? Dan verwelkomen wij u graag. U zult er geen spijt van krijgen.

Wellicht ook interessant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten