zaterdag 7 september 2019

Diagnose bij medische vertalingen?

Diagnose bij medische vertalingen?

Als we het hebben over medische vertalingen, bestaat er geen onzekerheid over het feit dat we praten over een specifiek soort vertaling. Met andere woorden, hiervoor moet een bekwame medische vertaler worden ingeschakeld. En dus is een diagnose bij medische vertalingen niet overbodig.

Kwaliteit medische vertaling is cruciaal

Praten over een medische vertaling is synoniem met spreken over gezondheid en welzijn. Als we gezond zijn, dringt dit niet zo tot ons door, maar als we ziek zijn is gezondheid ineens het allerbelangrijkste in ons leven. Alle andere dingen in het leven veranderen dan plotseling in bijzaken.
Een ​​uitstekende arts in het buitenland kunnen vinden is één ding. Maar als u dan geen goede medische vertaler kunt vinden, die de medische dossiers uit het buitenland zorgvuldig en op de juiste manier kan vertalen, heeft u nog steeds een groot probleem.
Het is van essentieel belang dat deze taak, die de vertaling van een verscheidenheid aan medische termen omvat, wordt verricht door een gekwalificeerde en gespecialiseerde vertaler. Dit zijn documenten waar u geen risico mee wilt lopen.

Medische vertalers

Medische vertalingen zijn, zowel wat betreft woordenschat als wat de behandelingen met zich meebrengen, geen gemiddelde vertalingen. Ze worden geclassificeerd als technische of wetenschappelijke vertalingen. Ze kunnen dan ook niet worden uitgevoerd door vertalers, die niet over medische kennis beschikken.
Er is altijd een gespecialiseerd medische vertaler nodig. Een medische vertaler die het onderwerp goed herkent en de tekst duidelijk en goed kan vertalen in overeenstemming met de oorspronkelijke boodschap.
De omvang van medische documenten waarvoor vertaling nodig is, is groot. Er zijn diverse teksten die waarschijnlijk een medische vertaling nodig hebben, zoals klinische dossiers, recepten, autorisatietypes of medische bijsluiters. Elk van deze documenten moet regelmatig worden gelijkgesteld, aangezien ze kunnen worden aangevraagd, met een bepaalde uniformiteit, in allerlei landen.
Vakantiegangers of buitenlandse werknemers kunnen ziek worden of een operatie in het buitenland nodig hebben. De medische rapporten van artsen moeten in alle gevallen op de juiste manier worden vertaald. De kleinste fout kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van de patiënt.
Medische vertaling

Diagnose

Een geweldige medische diagnose is belangrijk bij het verkrijgen van de juiste zorg en bij het genezingsproces. In de wereld van de medische vertalingen is een goede “taalkundige diagnose”, een gepaste interpretatie van de boodschap en eveneens essentieel voor een goed begrip van de documenten door artsen en cliënten.
Stel dat er een fout staat in de vertaling van een medisch dossier of in de medische geschiedenis van een persoon. Bijvoorbeeld een allergie voor een bepaald medicijn. Zoals u zich kunt voorstellen, kunnen de uitkomsten fataal zijn.

Medische vertaling bij Aabévé Vertaalbureau

Doe een beroep op ons voor een uitstekende medische vertaler, wiens ervaring, nauwkeurigheid en training tot een professioneel resultaat zullen leiden. Wij hebben voor diverse talencombinaties een medische vertaler beschikbaar. En in het geval, dat we niet zeker zijn of de beschikbare vertalers uw document goed kunnen vertalen, zullen wij de opdracht niet aannemen. Bij medische vertalingen staat zekerheid bovenaan en risico’s moeten op alle mogelijke manieren worden uitgesloten.

Reactie

Net zoals bij alle vertaalaanvragen, ontvangt u binnen maximaal 30 minuten, nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, van ons een reactie in uw mailbox. In het geval, dat wij eerst met de vertaler moeten overleggen, zal dit nog niet direct de offerte zijn. Zeker bij medische vertalingen volgen wij een uiterst zorgvuldig proces bij het selecteren van de meest geschikte vertaler.

Vertrouwelijk

Alle documenten (niet alleen medische) die u aan ons ter beschikking stelt voor het uitbrengen van de offerte, worden vertrouwelijk behandeld. Als u geen gebruik wilt maken van onze offerte, worden de documenten direct verwijderd. Hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens, kunt u lezen in onze privacyverklaring. Hoe onze klanten denken over onze dienstverlening kunt u lezen op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot.

Wellicht ook interessant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten