dinsdag 17 september 2019

De makkelijkste en moeilijkste talen voor Engelsen

De makkelijkste en moeilijkste talen voor Engelsen

Er zijn heel veel verschillende talen over de hele wereld, duizenden zelfs! Sommige talen zijn de meest bruikbare talen om te leren, omdat ze breder worden gesproken dan andere. Elke taal is anders en de tijd die een Engelse spreker of een niet-Engelse spreker nodig heeft om een ​​specifieke taal te leren, is ook anders. Het is niet zo eenvoudig om te zeggen wat de makkelijkste en moeilijkste taal is om leren, aangezien bepaalde zaken moeten worden overwogen, voordat conclusies kunnen worden getrokken.
Er zijn een aantal talen die wel wat gemeenschappelijke functies delen met het Engels, terwijl er andere zijn die dat niet doen. Er bestaan ​​tegenwoordig bijna 6.500 gesproken talen over de hele wereld, maar 2.000 daarvan hebben minder dan 1.000 sprekers! Mandarijn Chinees is de meest gebruikte taal en wordt gesproken door 1.300 miljoen mensen. Daarna volgen Spaans (437 miljoen), Engels (372 miljoen), Arabisch (295 miljoen) en Hindi (260 miljoen).

Talen

Talen over de hele wereld hebben hun kenmerkende familieachtergronden en velen hebben hun wortels in een of twee veel voorkomende talen, zoals de Indo-Europese taalfamilie. Na verloop van tijd en met geografische scheiding van verschillende gemeenschappen, beginnen talen over de hele wereld hun vorm te veranderen. Ze behouden echter nog steeds een aantal gemeenschappelijke kenmerken.
Bijvoorbeeld, Portugees en Spaans behoren tot de Latijnse familie, zodat ze nog steeds dezelfde woorden en grammatica delen. Ze zijn daarom eenvoudiger te leren voor degenen die al een van deze talen vloeiend beheersen.
Naast de taal zelf is er de motivatie en interesse van de leerling om te overwegen een van de meest bruikbare talen te leren over de hele wereld en ook de behoefte en wens om een ​​taal te leren. In Europa kan Duits bijvoorbeeld worden beschouwd als de beste taal om te leren voor het bedrijfsleven. In andere delen van de wereld kan Mandarijn Chinees worden beschouwd als de beste taal om te leren voor het bedrijfsleven.

Bruikbare talen

Als u zich afvraagt ​​wat de meest bruikbare talen zijn om te leren, moet u rekening houden met uw eigen voorkeuren en de talen over de hele wereld waarvan u de meest bruikbare waarde verwacht. Als u een vakantievoorkeur heeft, is de taal van dat land een van de meest bruikbare talen om te leren. Als het gaat om reizen naar een ander land, is de taal van dat land de beste vreemde taal om te leren. Als u met iemand bent getrouwd die een andere moedertaal spreekt dan de uwe, is zijn of haar taal misschien de beste vreemde taal om te leren.

Wat is de eenvoudigste taal voor Engelse sprekers?

Een van de beste en gemakkelijkst te leren talen voor Engels sprekenden is Deens. Dit komt door de grammatica, die slechts negen werkwoordsvormen heeft, inclusief de passieve, die ook in het Engels voorkomt. Het heeft een Germaanse vocabulaire, dus een gemotiveerde Engelse spreker moet met een klein beetje moeite en inzet binnen 6 maanden behoorlijk vloeiend Deens kunnen spreken.
Frans komt op de tweede plaats, ook al hebben de meeste Engelstaligen moeite met de uitspraak van het Frans. Maar vanwege de Latijnse oorsprong van de vocabulaire, is het veel gemakkelijker te leren dan andere talen.
De derde gemakkelijke taal om te leren voor Engels sprekenden is Italiaans, vanwege het gemak van het uitspreken van de letters, die worden geschreven zoals ze klinken.
Portugees wordt ook beschouwd als een van de gemakkelijke talen om te leren voor Engels sprekenden vanwege functies als minder voorzetsels en eenvoudige uitspraak. Daarom is het is meestal niet zo moeilijk voor Engels sprekenden. Omdat de woorden worden geschreven zoals ze klinken, staat Spaans ook hoog op de lijst.
Makkelijkste en moeilijkste talen

Begrip

Een goede taalstudent kan een redelijk begrip van deze talen verwachten in minder dan zes maanden. De meest gemakkelijke taal in de wereld om te leren voor beginners is Spaans. De op een na beste taal om te leren in de wereld is Italiaans, ook vanwege de eenvoudige grammatica.
‘Is Engels de gemakkelijkste taal om te leren?’ Is een vraag die mensen vaak stellen en het antwoord is dat het een vrij gemakkelijke taal is om te leren, omdat de grammatica relatief eenvoudig is, maar dat het niet de gemakkelijkste taal is om te leren in de wereld.
Welke taal u ook nodig heeft of ervoor kiest om te leren, blijf altijd positief. Het is niet onmogelijk om een ​​nieuwe taal te leren. Het kiezen van de gemakkelijkste taal om te leren voor niet-Engels sprekenden is een goed plan om mee te beginnen.

Wat is de moeilijkste taal ter wereld om te leren?

Sommige talen delen geen gemeenschappelijke kenmerken met andere talen. Dit maakt ze de moeilijkste talen om te leren voor Engels sprekenden. Er zijn verschillende talen die in deze categorie vallen.
Arabisch wordt beschouwd als de moeilijkste taal ter wereld en een van de moeilijkste talen om te leren voor Engels sprekenden. De meeste letters in het Arabisch hebben vier verschillende vormen. Het kiezen van de juiste letters is afhankelijk van de plaats waar de letter in een woord staat. Klinkers zijn afwezig in het geschreven Arabisch, hetgeen ook moeilijkheden veroorzaakt.
Mandarijn Chinees komt op de tweede plaats als de moeilijkste taal ter wereld. Deskundigen in het Mandarijn zijn van mening dat 2.200 uur nodig is om een ​​aanvaardbaar vaardigheidsniveau te bereiken. Dit komt door het tonale geluid en de enorme aantallen woorden, personages en regels. Om het nog moeilijker te maken, bevat het fonetisch systeem van Mandarijn vier verschillende soorten uitspraak.
Japans is de volgende moeilijkste taal ter wereld en is vergelijkbaar met Chinees vanwege de duizenden karakters. Die moeten allemaal worden geleerd voordat een leerling iets aanvaardbaars in de taal kan schrijven. De taal heeft ook drie verschillende schrijfsystemen, die elk hun eigen unieke alfabet hebben. Het duurt daarom minimaal drie jaar voordat je redelijke gesprekken kunt voeren met Japanse sprekers.
Koreaans is ook moeilijk om te leren omdat het een unieke taal is. Het lijkt niet op andere talen. Daardoor kan het tot 2.000 uren duren om een ​​acceptabel niveau van vloeiend Koreaans te spreken.
Dus, als iemand u vraagt ​​’is Engels de moeilijkste taal om te leren?’, zeg dan dat het veel makkelijker is dan Arabisch, Mandarijn, Japans en Koreaans!

Vertalers

De vertalers van Aabévé Vertaalbureau hebben ook ooit de beslissing genomen om een vreemde taal te gaan studeren. Ze zijn echter niet gestopt bij een hobbymatige aanpak, maar hebben er hun beroep van gemaakt. Dat is ook de reden dat wij u vrijwel alle talencombinaties kunnen aanbieden. Voor vrijwel elke taal hebben wij wel een ervaren en professionele vertaler beschikbaar.

Informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij te bieden hebben? Of heeft u vragen over een vertaling? Bel ons op 0900–333 03 03 of 0485-455279 of mail ons. Wij helpen u graag.

Wellicht ook interessant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten