maandag 8 juli 2019

Zitten op het werk minder slecht dan thuis?

Zitten op het werk minder slecht dan thuis?

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat niet alle vormen van zitten gelijk zijn als het gaat om de mate waarin zij de gezondheid van het hart in gevaar brengen. Maar is zitten op het werk minder slecht dan thuis? Als u op de bank zit, kan het kijken naar tv het hartrisico verhogen, meer dan aan een bureau zitten op kantoor. We weten al dat een sedentaire levensstijl, waarbij een persoon elke dag voor lange periodes gaat zitten en weinig beweging krijgt, slecht is voor de gezondheid in het algemeen en de gezondheid van het hart in het bijzonder.
In een nieuwe studie hebben onderzoekers van het Vagelos College van Artsen en Chirurgen aan de Columbia University in New York echter vastgesteld dat er een verschil is tussen zitten op het werk en thuis zitten (bijvoorbeeld tv kijken). De onderzoekers werkten specifiek met een groep van Afro-Amerikaanse mensen, gericht op het opvullen van een lacune in het onderzoek tot nu toe, dat zich vooral op blanke Europeanen had gericht. Desalniettemin zijn ze van mening dat, ondanks de specificiteit van de groep, de bevindingen van toepassing kunnen zijn op iedereen, ongeacht etniciteit.

Thuis op de bank

Het onderzoek onthulde een, misschien verrassend, onderscheid: de tijd die iemand thuis op de bank doorbrengt en bijvoorbeeld tv kijkt, vergroot het risico op hartproblemen veel meer dan de tijd die ze op het werk doorbrengen. “Onze bevindingen tonen aan dat hoe u uw tijd buiten het werk doorbrengt, meer van belang kan zijn als het gaat om de gezondheid van het hart”, legt studie auteur Keith Diaz uit. De oplossing voor dit probleem kan zijn om meer tijd te besteden aan niet alleen actief zijn, maar ook intens actief, merkt de onderzoeker op.
“Zelfs als u een baan hebt waarvoor u langere tijd moet blijven zitten, kan het vervangen van de tijd die u thuis doorbrengt met meer inspanning uw risico op hart- en vaatziekten en overlijden verminderen,” zegt Diaz. Het onderzoekteam legt hun bevindingen uit en suggereert een mogelijke verklaring voor deze resultaten in een onderzoek, dat verscheen in de Journal of the American Heart Association.
Zitten op het werk minder slecht dan thuis?

Chillen op de bank verhoogt risico met de helft

De onderzoekers analyseerden gegevens voor een groep van 3.592 deelnemers, die zich hadden ingeschreven voor de Jackson Heart Study, een gemeenschapsgericht onderzoek gericht op de oorzaken van cardiovasculaire aandoeningen, nierziekten en luchtwegaandoeningen bij Afro-Amerikanen. Alle deelnemers woonden in Jackson en de beschikbare gegevens over gezondheid en levensstijl over hen bestreken een periode van 8,5 jaar. De informatie bevatte hoeveel tijd de deelnemers op hun werk doorbrachten en hoeveel tijd ze besteedden aan tv kijken versus inspanning in hun vrije tijd.
Diaz en het team ontdekten dat mensen die meldden dat ze elke dag 4 uur of langer zaten en tv-kijken, een 50% hoger risico hadden op cardiovasculaire problemen en vroegtijdig overlijden, vergeleken met personen die 2 uur of minder per dag voor de televisie zaten. Eenzelfde toename van het risico was echter niet van toepassing wanneer de uren zittend op het werk plaatsvonden. Deelnemers die langere tijd op kantoor zaten, hadden geen hoger cardiovasculair risico dan degenen die weinig tijd op het werk doorbrachten.
De oplossing? De onderzoekers suggereren dat het vervangen van bepaalde downtime door bijvoorbeeld tv kijken met matige tot krachtige oefeningen de toename van het cardiovasculaire risico zou kunnen tegengaan. In feite merkten zij op dat personen die vier of meer uren per dag tv kijken, maar daarnaast ook 150 minuten of meer aan lichaamsbeweging per week deden, geen verhoogd risico op hartklachten of vroegtijdig overlijden hadden. (Oorspronkelijk bericht: MedicalNewsToday)

Vertaler

Sommige van onze vertalers doen hun vertaalwerk alleen zittend, anderen wisselen het af tussen zitten en staan. Bureaus, die versteld kunnen worden om afwisselend te zitten en te staan, zijn de laatste tijd erg in opmars. De afwisseling komt de beweging en daarmee de gezondheid ten goede. Heeft u een medische vertaling nodig naar of vanuit bijvoorbeeld het DuitsEngelsFransItaliaansSpaans, of welke andere taal dan ook. Dan zijn wij u daarmee zittend of staand graag van dienst. Zowel voor bedrijven als particulieren kunnen wij u van dienst zijn.
Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op meer dan 30 jaar ervaring, optimale service, lage tarieven, snelle levering, kwaliteitsgarantie en ISO-certificering. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan en binnen maximaal 30 minuten vindt u onze reactie in uw mailbox.

Wellicht ook interessant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten