maandag 3 juni 2019

Eerste hybride Ferrari is snelste auto ooit

Eerste hybride Ferrari is snelste auto ooit

Je kunt begrippen overboord gooien die Ferrari volledig afwijst tegen elektrische auto’s. De Italiaanse autofabrikant heeft zijn eerste plug-in hybride, de SF90 Stradale onthuld. Het is een duidelijke poging om de kloof tussen de door gas aangedreven traditie en de geëlektrificeerde toekomst te overbruggen. De machine combineert een 4-liter 769-pk sterke turbo V8 met een drietal elektromotoren (217 pk effectieve paardenkracht).
Gecombineerd zal dit de auto naar 100 km in 2,5 seconden kunnen brengen, terwijl het een zekere mate van milieuvriendelijkheid blijft bieden. Als je wilt, kun je bijna 25 kilometer rijden, puur op elektrische stroom. Voor nieuwsgierige omstanders is dit erg  verwarrend, omdat zij ongetwijfeld een gebrul verwachten. Maar het is erg handig als je liever geen liters benzine verbruikt, terwijl je vastzit in het verkeer.
De auto is minder krachtig dan de LaFerrari op papier, inclusief een topsnelheid van 340 km tegenover de 350 km van zijn voorganger. In de praktijk verwacht men echter sneller te zijn. De nieuwe aandrijflijn, een koppel-vectoring vierwielaandrijving, een snellere acht-versnellingsbak met dubbele koppeling en een lager totaalgewicht, geven de SF90 rond Ferrari’s eigen testbaan een seconde voorsprong op de LaFerrari.

Extra technologie

Er is zelfs een vleugje extra technologie in de cabine. Het stuurwiel zal bekend zijn, merkte Roadshow op, met bedieningselementen zoals de manettino. Het bevat echter tal van touch-interfaces om de besturing van de hybride en andere functies mogelijk te maken, terwijl u uw ogen naar voren gericht houdt.
Ferrari wil nog niets kwijt over prijzen en de datum waarop de eerste auto’s beschikbaar komen. Ook is nog niet duidelijk hoeveel auto’s van dit model worden geproduceerd. Het is in ieder geval geen speciale editie, die zal verdwijnen zodra een bepaald aantal auto’s van de band rolt. Hoewel er maar weinig mensen zijn,  die zich een dergelijke auto kunnen veroorloven, zijn er toch goede connecties met Ferrari nodig om er een te kunnen kopen.

Volledig elektrisch

Er zijn geen aanwijzingen dat Ferrari op het punt staat een puur elektrische auto uit te brengen en daar heeft het bedrijf waarschijnlijk ook geen haast mee. De stap die Ferrari nu zet laat echter wel zien, dat zelfs een badge die synoniem staat voor krachtige benzinemotoren met de tijd mee moet. En wanneer verschillende landen deadlines stellen om de verkoop van verbrandingsauto’s te beëindigen, zal het een kwestie van tijd zijn voordat Ferrari de eerste volledig elektrische auto gaat presenteren. (Oorspronkelijk bericht: Engadget)

Italiaans vertalen

Voor het vertalen van uw documenten in de auto-industrie vanuit of naar het Italiaans kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Het is één van de vele vakgebieden waarin wij vertalingen kunnen verzorgen. Wilt u zaken doen in Italië, dan moet u er rekening mee houden dat de meeste Italianen alleen Italiaans spreken. In het handelsverkeer wordt ook nog wel Engels en Frans gesproken, maar bij schriftelijke correspondentie verwacht men documenten in het Italiaans.
Zorg er dus altijd voor dat uw brieven en overeenkomsten, maar vaak ook e-mailcorrespondentie zijn opgesteld in het Italiaans. Doet u dat niet dan staat u al op achterstand voordat u nog maar bent begonnen. Neemt u tijdens uw eerste bezoek een cadeau mee, zorg er dan voor dat dit een beetje past bij de afspraak die u heeft. Vermijd bedrijfsvermeldingen op het cadeautje. Italianen zijn gewend om zelf ook een cadeau te overhandigen en willen dat graag doen, voordat u het cadeau aan hen geeft.

Italiaans Nederlands

Italiaans is bij Aabévé Vertaalbureau een veel gevraagde taal. Een vertaalopdracht Italiaans Nederlands en Nederlands Italiaans is bij ons uiteraard geen enkel probleem. Een Italiaanse vertaling is vaak vanuit of naar het Nederlands, maar ook vanuit Duits en Engels is Italiaans vertalen populair. Wij zetten daarvoor altijd de meest geschikte vertaler in. Met ruim 30 jaar ervaring staan wij garant voor topvertalingen met kwaliteitsgarantie.

Contact

Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie? Neem contact met ons op via mail of 0900-333 03 03 en wij bespreken graag alle mogelijkheden met u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten