dinsdag 5 november 2019

Nederland en Rotterdam bovenaanNederland en Rotterdam bovenaan

Voor het negende achtereenvolgende jaar heeft de EF English Profiency Index weer onderzocht in welke landen het beste Engels wordt gesproken.  Het onderzoek werd uitgevoerd in 100 landen. We mogen als Nederland weer trots zijn. Terwijl we vorig jaar de 1e plaats even tijdelijk hadden overgedaan aan Zweden, staan we dit jaar weer op nummer 1.
Daarmee is het feest nog niet afgelopen, want ook in Nederlandse steden wordt het beste Engels ter wereld gesproken. Rotterdam staat op 1 met een score van 71,68, gevolgd door Amsterdam met 71,35 en Den Haag met 71,27. Dus dit jaar: Nederland en Rotterdam bovenaan.
Dat we als Nederland dit jaar weer bovenaan staan, hebben we overigens meer aan Zweden te danken dan aan onszelf, want onze landelijke score daalde van 70,31 naar 70,27. Maar omdat Zweden daalde van 70,72 naar 68,94, staat Nederland weer bovenaan.

Top 10

De landen waar in 2019 het beste Engels wordt gesproken zijn:

Nederland70,27-0,04
Zweden68,94-1,98
Noorwegen67,93-0,45
Denemarken67,87+0,53
Singapore66,82-1,81
Zuid-Afrika65,38-1,14
Finland65,34-0.52
Oostenrijk64,11+0.98
Luxemburg64,03-2.30
Duitsland63,77+0,03

Slechtste Engels

Het slechtste Engels wordt gesproken in Angola, Oman, Kazachstan, Cambodja, Oezbekistan, Ivoorkust, Irak, Saudi-Arabië, Kyrgizië en Libië. Van de Europese landen wordt het slechtste Engels gesproken in Frankrijk, Italië en Spanje. De meeste inwoners van landen in Oost-Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten spreken slecht Engels.

Steden

Bij de steden domineert Nederland dus ook met Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Het slechtste Engels wordt in Nederland gesproken in Drenthe.  Buitenlandse steden waar goed Engels wordt gesproken zijn Stockholm, Kopenhagen, Helsinki, Oslo, Wenen, Berlijn, Mumbai, Hamburg en Warschau.

Deelnemers

Het onderzoek werd gehouden in 100 landen en 400 steden. Totaal werden er ruim 2,3 miljoen mensen in deze landen en steden benaderd. Van de ondervraagde deelnemers was 59% vrouw en 41% man. De grootste groep deelnemers zat in de leeftijdscategorie van 26 tot 30 jaar.  De grootste vooruitgang in het Engels spreken werd per werelddeel geboekt in Portugal, Taiwan, Kameroen, Bolivia en Irak. De grootste achteruitgang in Luxemburg, Sri Lanka, Egypte, Dominicaanse Republiek en Saudi-Arabië.
Per sector wordt Engels het beste gesproken in de Farmaceutische industrie, Banken en Financiële sector en ICT. Zeer opvallend is, dat het slechtste Engels wordt gesproken bij de overheid en in het onderwijs.
Er blijkt ook een sterk verband te bestaan tussen goed Engels spreken en een goed salaris. Het gemiddelde salaris wereldwijd van iemand, die goed Engels spreekt bedraagt bijna $ 37.000. Voor iemand die slecht Engels spreekt is dit bijna $ 5000.

Altijd goed Engels

Goed of redelijk goed Engels spreken of uitstekend Engels schrijven is niet voor iedereen weggelegd. Daarvoor is een gedegen studie, ruime ervaring en kennis van de cultuur, gebruiken en sociale aspecten in de doeltaal van groot belang.
Als u uw documenten moet laten vertalen naar of vanuit het Engels, kunt u daarom maar beter geen enkel risico lopen en dit overlaten aan de ervaren en deskundige vertalers van Aabévé Vertaalbureau. Dan weet u zeker dat het goed is. Voor uw vertaling zetten wij uitsluitend vertalers in met minimaal 5 jaar ervaring.
Bij Aabévé Vertaalbureau bent u bovendien verzekerd van optimale service, lage tarieven, snelle levering, kwaliteitsgarantie, hoge klantenwaardering, ISO-certificering en meer dan 30 jaar ervaring.

Informatie of vrijblijvende offerte

Wij helpen u graag verder als u informatie wenst, vragen heeft of een offerte wilt aanvragen. U kunt hiervoor het contactformulier invullen of rechtstreeks een mail sturen. Voor een vrijblijvende offerte kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier. Binnen 30 minuten na de ontvangst van uw verzoek, vindt u onze reactie in uw mailbox.Wellicht ook interessant:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten