dinsdag 23 februari 2016

Taal sneller leren door goed luisterenLuisteren naar taal helpt die sneller te leren
Duitsers die geen Nederlands spreken blijken ons toch goed te kunnen verstaan, net als dat Zweden en Denen goed door hebben waar de ander het over heeft. Femke Swarte deed onderzoek naar dit fenomeen en ontdekte dat we sneller een taal kunnen leren door daar goed naar te luisteren, zelf spreken en schrijven zou niet minder prioriteit moeten krijgen.
Promotie aan de Rijksuniversiteit Groningen
Swarte zal begin maart promoveren aan de Rijksuniversiteit Groningen, zij deed onderzoek naar de onderlinge verstaanbaarheid tussen Germaanse talen. Door daar beter naar te luisteren en dat te leren verstaan worden we een taal sneller machtig. Een rondgang onder onze vertalers geeft inderdaad aan dat zij andere talen sneller konden verstaan dan het zelf konden schrijven en dat het ze hielp om die taal machtig te worden. Onder andere TV-kijken in de vreemde taal draagt enorm bij aan de kundigheid op dat gebied. 
Nederlands, Duits, Engels, Zweeds en Deens
Tot de Germaanse talen rekenen we het Nederlands, naast Duits, Engels, Zweeds en Deens. Het zijn talen die wat dat betreft tot op zekere hoogte overeenkomsten hebben, al is het schrijven of spreken in die talen iets dat lang niet iedereen goed kan. De verstaanbaarheid is over het algemeen veel beter in orde. Uiteraard kunnen we het schrijven bij Aabévé Vertaalbureau uit handen nemen, onze vertalers kunnen de andere Germaanse talen goed verstaan en daarin uitstekend uit de voeten in zowel gesproken als geschreven tekst.
#taal #deens #duits #engels #zweeds #aabeve #vertaalbureau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten