donderdag 21 januari 2016

Vrouwen van Britse immigranten moeten taal leren om te mogen blijven

De vrouwen van Britse immigranten zullen moeten werken aan hun taalcapaciteiten, willen ze kans maken op een verblijfsvergunning. Dat stelt David Cameron, de premier van Groot-Brittanië. Hij heeft 22 miljoen pond uitgetrokken om de vrouwen de taal te leren. Als zij de taal na 2,5 jaar nog niet goed spreken zullen ze het land moeten verlaten.
Verantwoordelijkheid van immigranten
Volgens Cameron spreken vooral de vrouwen van immigranten die vanwege een gezinshereniging naar Engeland komen de taal vaak niet. Hij wijst ze op hun verantwoordelijkheid wanneer zij naar een land als Groot-Brittanië komen. Volgens Cameron is het onbestaanbaar dat iemand afreist naar een ander land en daar vervolgens geen poging doet om de taal onder de knie te krijgen. Vertalingen naar de eigen taal zijn vaak niet beschikbaar, waardoor ze in een sociaal en economisch isolement raken.

Bezuiniging op taalcursussen

Het is opvallend dat Cameron geldt uittrekt voor de taalcursussen die de vrouwen van immigranten kunnen volgen. De laatste jaren was er juist steeds sprake van bezuinigingen, waardoor er een trendomkeer plaats lijkt te vinden. Cameron zou hierin aanleiding hebben gevonden vanwege de vrouwen van immigranten die de taal niet spreken en daardoor vatbaar raken voor jihadisten. Onder andere IS zou gebruik kunnen maken van kwetsbare vrouwen die de taal niet spreken en dus afhankelijk zijn van vertalingen naar hun moedertaal.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten